Författare: Louise (Sida 1 av 3)

Schemabrytande dag 20/2

På tisdag den 20/2 är det schemabrytande dag för utvecklingssamtal. Ni kommer till skolan för Ert samtal men i övrigt är det ingen undervisning. Ingen lunch erbjuds i skolan den här dagen. Till samtalet används det samtalsunderlaget som era barn fått hem, utvärderingen av de olika ämnena och utvärdering av sina mål.

Väl mött!
/Arbetslaget i åk 6

16/12-2017
Ordförande: Vincent
Sekreterare: Åke

Vecka 8:
Måndag: MA: Prov – de fyra räknesätten, algebra, funktioner – se blogginlägg ”Matteprov v.8”. SV: Bokcirkel.
Tisdag: Schemabryt – utvecklingssamtal.
Onsdag: ENG: 30 oregelbundna verb – se bloggen.
Torsdag:
Spanska: Tony: Månader, datum och årstider. Josefina: Ingen läxa. Mia: Glosor s.21 & s.88.
Franska: Kapitel 4 & 5.
Tyska: Glosor.
Fredag: SV: Bokcirkel.

Vecka 9: SPORTLOV
Måndag:      L
Onsdag:       O
Fredag:        V

Kommande aktiviteter:

Schemabryt tisdagen den 20/2 för utvecklingssamtal, ta med samtalsunderlaget. Louise sitter i ”loungen” som är vid receptionen och Kristin sitter i klassrummet.

Torsdagen den 15/3 kl.10:00

Övrigt:

Lämna in slöjdlapp inför åk7 till mentor – senast 23/2.

Trevlig helg önskar Louise och Kristin!

Matteprov måndag v.8

Nu är det dags att stämma av kunskaperna inom de fyra räknesätten, ekvationer och funktioner. Måndagen v.8, den 19/2, är det dags för terminens första matteprov och inför det så har eleverna fått repetitionsuppgifter som de kan arbeta med hemma eller på bonusen. Den bifogade diagnosen samt sammanfattning kan också användas för instudering. Lägger även in lite bra länkar där man kan öva ekvationer och ekvationslösningar: Vad är en ekvation?Ekvationslösning & Teckna en ekvation

Bedömningsmatris matematik åk 6
Lycka till!

Med vänlig hälsning,

9/2-2018
Ordförande: Dante
Sekreterare: Vincent

Vecka 7:
Måndag: NO: Undersök vilka magnetiska föremål ni har hemma, anteckna ert resultat.
Tisdag:
Onsdag: MA: Läxa – huvudräkning och de fyra räknesätten. ENG: Läxa – repetera oregelbundna verb – de tre senaste läxorna.
Torsdag:
Spanska: Tony: Josefina: Klädesplagg på s.18. Mia:
Franska: Verbet ”att ha”.
Tyska:

Vecka 8:
Måndag: MA: Prov – de fyra räknesätten, ekvationer och funktioner.
Onsdag:

Kommande aktiviteter:

Utvecklingssamtal tisdagen den 20 Februari – tider har skickats ut via mail. Använd diskussionsunderlaget som delades ut under SVAL-passet idag för att förbereda er inför samtalet hemma, resten gör vi i skolan.

Fredagen den 16/2 kl: 10.00

Övrigt:

Slöjdval inför årskurs 7 – skickat hem lappar den 7/2. Dessa blanketter ska skrivas under och ges tillbaka till Louise eller Kristin innan den 23/2!

Matteläxa v.7

Matteläxa till onsdag v.7 (14/2) är att gå in på länken ”Huvudräkningsövningar” och öva olika typer av huvudräkning, samt att repetera välja och genomföra lämplig metod för uträkningar i de fyra räknesätten – se youtubefilm och bilder nedan.

Huvudräkningsövningar

NO-läxa v.7

Under veckan ska ni undersöka var någonstans ni har magneter hemma. Planera er undersökning och anteckna resultatet. De kanske inte alltid syns med blotta ögat, hur ska du undersöka gömda magneter? På NO-lektionerna under v.7 kommer vi att diskutera era resultat.

Lycka till!

1/2-2018
Ordförande: Majken
Sekreterare: Alice H

Vecka 6:
Måndag:
Tisdag:  Provstart 8.30 – NP sv fm. Ordinarie schema efter lunch.
Onsdag: ENG: Oregelbundna verb.
Torsdag:  Provstart 8.30 – NP sv fm. Ordinarie schema efter lunch.
Spanska: Tony: s.24, utseendeord och familjeord. Quizlet – spelaspanskatony.
Josefina: Ingen läxa.
Mia: kapitel 4 i styckeordlistan, kläder mm.
Franska: Helena: Ingen läxa.
Leila: s.61 i Cascade.
Tyska: Ingen läxa.

Vecka 7:
Måndag:
Onsdag:
Torsdag:
Spanska: Tony: Josefina: Mia:
Franska: Helena: Leila:
Tyska:

Kommande aktiviteter:

Nationella prov i svenska för åk 6 den 6/2 & 8/2 kl: 8:30 – lunch.
Utvecklingssamtal tisdagen den 20 Februari – tider har skickats ut via mail.

Fredagen den 16/2 kl: 10.00

Övrigt:

Måndag v.6 – Louise på utbildning – vikarie i ma (Kristina) & no (Michelle).
Nya telefonnummer – se hemsidan.
Prenumerera på bloggen så att ni får notiser vid nya inlägg.

Trevlig helg!
Kristin och Louise

6Bs tankar om magnetism

Hej,
Innan vi börjar arbeta med magnetism och elektricitet så har vi funderat lite på vad vi redan kan om magnetism men också vad vi vill ta reda på under det här projektet.

Våra tankar om magnetism 6B

6B