Författare: kristincumming (Sida 1 av 12)

Engelskläxa v 51 6A, 6D, 6E

Engelskläxa till v 51 (tisdagen den 19/12 klass 6D och 6E, onsdagen den 20/12 klass 6A) är:

Skriva en egen ordlista utifrån orden i arbetshäftet samt träna på dessa, och att skriva en sammanfattning av boken The Twits (eller Matilda om du läst den istället). När du skriver din sammanfattning, tänk på att använda de nya orden du lärt dig under arbetet med The Twits.

Har du varit sjuk finns stencilerna i klassrummet.

Lycka till!

/Kristin

Engelskläxa 6A, 6D, 6E

Engelska v 48: (6A till onsdagen den 6/12, 6D till tisdagen den 5/12, 6E till torsdagen 7/12)

The Twits part 3 eller Matilda part 2. Läs boken och svara på frågorna.

PP Matilda

Lycka till! /Kristin

 

 

Hembrev v 48

Hej alla föräldrar i klass 6A,

Eleverna slutar torsdagen den 21/12. Observera tiderna för avslutningsdagen 9.00-11.30 (fel i förra utskicket!). De som vill att ens barn äter på skolan på avslutningsdagen mailar till Kristin eller Louise.

Terminen börjar igen torsdagen den 11/1 enligt schema.

 

Läxor/prov:

Onsdagen den 6/12:

Engelska: The Twits part 3

NO: Laborationsrapport klar samt presentation i grupp.

 

Vi önskar er en fin adventshelg!

Kristin och Louise

Engelskläxa v 48

Engelskläxa till tisdagen den 28/11 (6D och 6E) samt torsdagen den 30/11 (6A):

The Twits part 2, se arbetshäfte.

Good Luck! /Kristin

Hembrev v 47

Hej!

Här kommer veckans information:

Onsdagen den 29/11 är det schemabrytande dag. De muntliga Nationella Proven i svenska kommer att hållas under dagen. Övrig tid har eleverna andra aktiviteter på skolan. Tiderna för dagen är 9.00-14.00 (Obs! Vissa elever har sitt prov 8.30 samt 14.00).

Tider för avslutningen den 21/11:

  • Samling i klassrummen 9.00
  • Avslutning på skolgården 9.10-9.50
  • Tillbaka i klassrummen för mys och avslutning 10.00-11.00

Maila till Louise eller Kristin senaste den 1/12 om du vill att ditt barn ska äta lunch i skolan på avslutningsdagen.

 

Läxor/prov:

Onsdagen den 29/11: Engelska. The Twits part 2

Fredagen den 1/12: Matte: Matteprov proportionalitet och bråk. Repetitionsuppgifter finns på bloggen som eleverna kan kika på hemma.

Onsdagen den 6/12: NO: Vi arbetar på med vårt projekt ”från råvara till avfall”. Till den 6/12 har de i läxa att genomföra en laboration hemma där de ska frysa vatten och notera vad som händer med volymen. De ska följa en laborationsrapportsmall när de utför detta experimentet. Mallen finns i bloggen.

Trevlig Helg!

Kristin och Louise

 

 

Hembrev v 46

Hej,

I de olika ämnena just nu:

NO: I NO arbetar eleverna just nu med Kemi. Den här veckan har klassen gått igenom grunderna och nästa vecka påbörjar eleverna ett eget projekt med att följa ett materials väg från råvara till avfall.

Ma: Klassen har arbetat med proportionalitet och de repeterar sina kunskaper om bråk.

SV: Eleverna är snart klara med sina berättande texter.

Eng: De muntliga nationella proven är avklarade och vi har i veckan påbörjat novellen The Twits av Roald Dahl som vi kommer att läsa/lyssna på tillsammans och arbeta kring.

SO: Vi har just avslutat Religion, Etik och Livsfrågor och börjar nästa vecka med Geografi och Hållbar utveckling.

 

Läxor/prov:

Onsdagen den 22/11: Eng: part 1, The Twits. Läsa kapitel 1-7 hemma ( t o m The Wormy Spaghetti) + svara på fråga 1-2 + arbeta med glosorna i fetstil.

Trevlig Helg!

Kristin och Louise

 

 

Engelskläxa till tisdagen den 21/11 respektive onsdagen den 22/11, 6A (onsdag) 6D, 6E (tisdag)

Engelskläxa till tisdagen den 21/11 (6D och 6E) respektive onsdagen den 22/11 (6A):

Läs de sju första kapitlena i The Twits (t o m The Wormy Spaghetti). Svara på de två frågorna i arbetshäftet och lär dig glosorna i fetstil.

/Kristin

Hembrev v 45

Hej alla föräldrar i 6A,

Vi hälsar Louise Hallman välkommen som ny ma/no-lärare i klassen. Louise kommer även att vara mentor. Vi kommer att ha ansvar för hela klassen tillsammans, men dela upp gruppen vid utvecklingssamtalen nästa termin. Längst ner på sidan finner ni en liten hälsning från Louise.

Klassen har ett nytt schema men med endast små förändringar. Eleverna börjar och slutar vid samma tid som tidigare. Eleverna har fått nya scheman att ta hem.

Nu har språkvalen satt igång. Alla elever har fått det språk de önskat i första hand.

På måndag är det som tidigare meddelats schemabrytande dag. Då kommer de muntliga nationella proven i engelska och matte att genomföras. Eleverna har fått sina tider då de ska genomföra sina båda prov. Schema finns även på bloggen. Man kommer till skolan tiden för proven, därefter har man ledig tid. Ingen mat serveras den här dagen.

Läxor/prov:

Veckan för de NP har vi inga läxor i eng eller ma.

Fredag 17/11: SO-prov Etik och Livsfrågor. Provet består av fyra diskussions/resonera-frågor om det vi behandlat under lektionerna, och man behöver inte plugga på till provet.

Mvh Kristin och Louise

 

Hej på er! Jag heter Louise och är ny matte/NO lärare på skolan och medmentor tillsammans med Kristin i klass 6A. Jag har fått ett jättefint mottagande av eleverna under veckan och ser framemot vårt fortsatta arbete tillsammans. Har ni några frågor eller funderingar finns jag på min mail: louise.hallman@stockholm.se  

Ha en fin helg!

Louise

 

 

 

Hembrev v 43

Hembrev v 43

Hej,

Veckan efter lovet kommer den nya ma/no-läraren till klassen. Detta innebär några mindre schemaändringar. Eleverna kommer att få sitt nya schema när de kommer tillbaka, men det kommer även att läggas ut på skolans hemsida under lovet.

Eleverna har idag fått hem ett informationsblad om de Nationella proven. Läs igenom så att ni är informerade om vad som väntar. De första NP (ma och eng, muntlig del) genomförs måndagen 13/11 på schemabrytande dag. Eleverna kommer då till skolan på angiven tid (eleverna få sina tider veckan efter lovet) och genomför sina prov.

Inför läslovet nästa vecka har eleverna fått med sig en inspirationskatalog om bra böcker.

Veckan efter lovet har klassen inga läxor. 

Nu önskar jag er alla ett trevligt läslov!

Mvh Kristin

 

 

 

Engelskläxa 6A, 6D och 6E

Läxa muntlig

Eleverna har fått en stencil att göra som engelskläxa till onsdagen den 25/10 (6A och 6E) respektive torsdagen den 26/10 (6D). Stencilen handlar om glosorna agree, disagree, prefer och because. En del av läxan är att man ska ställa frågor och även prata om olika ämnen med någon i hemmet. Lycka till! /Kristin

 

Sida 1 av 12

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén