Kategori: Engelska B

6b Engelska v7

Till vecka 7  ska ni repetera de tre senaste veckornas läxor med oregelbundna verb.

Oregelbundna verb läxa 1

Oregelbundna verb läxa 2

Oregelbundna verb läxa 3

Good Luck!!

 

 

Inför de nationella proven

Hej alla elever i år 6!

Som ni vet kommer ni ha flera nationella prov under vårterminen; bl.a. i engelska den 2/5 och 4/5. Därför kommer vi öva mycket på olika hör- och läsförståelser samt skriftlig kommunikation (en del av dem autentiska) och grammatik; detta för att ge er kunskap om och trygghet i hur utförandet för proven ser ut.

Hälsningar från Ann-Sofie, Kristin och Berna.

 

Engelska 6b

Hej

Inför de muntliga nationella proven i v.46 kommer vi att träna mycket på att tala, därav vårt nya arbetsområde som är att presentera en känd person eller en person som betyder mycket för dig. Se planering: Presentation av en känd person  

Redovisningarna startar v. 43 på måndag!

Vi kommer nu(v41) även börja träna in de oregelbundna verben 10st/vecka. Eleverna får ett häfte, där de i läxa måndag-måndag börjar med de första 10 förkryssade verben. Verben ska tränas in i alla tre formerna infinitiv (att), imperfekt (då) samt perfekt particip (har). Orden är:

begin began begun

break broke broken

bring brought brought

build built built

buy bought bought

choose chose chosen

come came come

cut cut cut

do did done

draw drew drawn

Lycka till

Ann-Sofie

Eng V36, 6B

Läxa till fredagen den 8/9:

Vad heter de olika skolämnena på engelska? Träna på de ämnen du skrivit upp i ditt arbetshäfte. Prata gärna hemma om dina favoritämnen och ditt schema. Det viktigaste är inte stavningen utan att du vet vad de olika ämnena heter.

Good Luck Ann-Sofie

Engelska med Ann-Sofie

Hej 6B!

Vi kommer starta upp terminen med att gå igenom bra och nödvändiga ord att kunna som är knutna till skola. Vi kommer också att läsa lite om hur skolorna i olika engelsktalande länder ser ut.

Här finner du pp:n:PP SCHOOL year 6 och SCHOOL planner year 6  

//  Ann-Sofie

 

 

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén