Veckans matteläxa är att träna och bli säkrare och snabbare på multiplikationstabellen. Du kan träna/repetera på olika sätt. Försök att hitta ett sätt som passar just dig. I skolan har jag papper som du kan ta hem och på bifogat dokument hittar du flera papper att skriva ut samt tips på webbsidor och appar. På fredag har vi en kunskapskoll.

Träna multiplikationstabellen

Multiplikation är ett av de fyra räknesätten och att vara säker på multiplikationstabellen är en förutsättning för att klara av den matematik som lärs ut i skolan. Många elever slarvar tyvärr med att lära sig detta ordentligt, vilket får till följd att de senare får mycket svårare att ta till sig nya delar inom matematiken. Allting bygger på vartannat inom matte och behärskar man inte multiplikation, division, addition och subtraktion så förlorar man mycket tid och energi på enkla uträkningar under senare studier vilket gör att man får det svårt att hänga med i undervisningen.