Nu har vi avslutat det första arbetsområdet geometri med ett prov och på måndag, den 6/11, återkopplar jag resultatet till eleverna – vi tittar på korrekta svar, svårighetsgrad i uppgifterna, hur jag har bedömt och sammanställt. Eleverna får sedan en sammanställning av sitt eget resultat som de förutom själva provet kan ta med hem och visa för er föräldrar. Om någon elev inte har nått ett godkänt resultat för arbetsområdet kontaktar jag er föräldrar så att vi kan lägga upp en plan för hur vi ska arbeta vidare.

Lektion två i vecka 45 startar vi arbetsområde 2, samband och förändring, med att titta på min planering – upplägg, innehåll och kunskapskrav och efter en repetition av det vi har arbetat med tidigare kör vi igång arbetet i nya boken 6A.

Måndag vecka 46 kommer vi att genomföra de nationella muntliga proven i matematik och under någon lektion i vecka 45 kommer Louise att informera eleverna om hur det ska gå till.

Här är min planering för nya arbetsområdet:

Pedagogisk planering Samband och förändring åk 6

Jag lämnar nu över ansvaret för mattearbetet till klassens nya mattelärare Louise men jag kommer fortfarande att vara resurs i klassen under måndagslektionen och eleverna är alltid välkomna till mina bonuslektioner om de vill arbeta extra eller ha stöd med matte. Eftersom schemat är ändrat är bonustiderna också flyttade men måndag 15-16 gäller fortfarande, sedan tisdag 14:50-15:30 och onsdag 14:40-15:20.

Mvh Kristina L