En till två lektioner efter lovet fortsätter klassen att skriva på sina spännande berättelser (vi hann inte klart veckan före lovet som planerat) och vi jobbar sedan med självbedömning, kamratrespons och bearbetning. De elever som har missat skrivlektioner eller har mycket kvar att skriva får gärna komma på bonuslektioner och arbeta vidare.

En uppgift som hör till arbetet med spännande berättelser är att göra en muntlig presentation av en spännande bok inför klassen (eller enskilt för mig). Eleverna väljer en bok och  förbereder sig skriftligt under en läslektion eller hemma. Det här arbetet ska vara klart senast första december och eleverna redovisar allteftersom de blir klara.

Många elever har arbetat toppenbra med läsläxan, men de elever som av någon anledning har missat någon veckas läxa, eller behöver fortsätta att lästräna, får arbeta vidare nu efter höstlovet – jag delar ut en (rest)läxa i veckan.

Mvh Kristina