Dennvecka har gått väldigt bra trotts vattenläckan i 6:ans korridorgrund aomständigheterna har vi inte kunnat  arbeta som vanligt utan vi har improviserat 😉

I måndags var det en helt vanlig dag men i tisdags  bledet en vattenläcka i korridoren så vi fick ha lektioner i hemkunskapssalarna oci cafétMen på torsdagen så kunde vi gå tillbaka till klassrummen. Det var allt 🙂

Hej alla föräldrar!

Jag heter Elin Selak och går sista terminen på lärarutbildningen för årskurserna 4-6. Som en del i min utbildning har jag under några veckors tid följt min handledare Rasmus Wersäll i hans arbete som lärare i matematik, de naturorienterande ämnena och teknik. Min praktikperiod pågår till och med den 16:e mars.

Under måndagen den 19:e februari höll jag en lektion i matematik om mönster. Mönstret vi använde som utgångspunkt för uppgiften bestod av ”mynt” som blev fler och fler till antalet utifrån ett bestämt uttryck. Under lektionen arbetade era barn i par och fick sedan redovisa sina resonemang och uträkningar för resten av klassen. Jag vill verkligen uttrycka hur värdefullt det var för mig som lärarstudent att få ta del av de tankar som framkom under lektionen! Lektionen om mönster har nu också följts upp av ytterligare en lektion om metoder för beskrivning och förutsägelse av denna typ av mönster. Fråga gärna era barn mer om lektionerna om ni är nyfikna på innehållet.

Elin Selak, student vid Stockholms Universitetet

Nästa vecka på tisdag är det schema bryt och vi ska prata om yrken.

På fredagen ska vi ha NO prov och man kan öva begrepp på quizlet.

Läxor

Nästa vecka på fredag har vi NO prov

Till torsdag nästa vecka har vi språk läxa

Matsedel